Äänikirjat ja e-kirjat ovat molemmat olleet olemassa jo jonkin aikaa, mutta niillä on myös selkeitä eroavaisuuksia. Yhteisen nimittäjän osalta voimme todeta, että molemmat tarjoavat uuden tavan lukea kirjoja, mutta ne ovat silti hyvin erilaisia ​​tapoja nauttia julkaisuista. Yleisin tapa kuunnella äänikirjoja on äänikirjapalveluiden kautta.

Äänikirjat ovat pohjimmiltaan ääniin pakattuja versioita paperipainoksista. Niiden lukemiseen tarvitaan laitteita, kuten älypuhelimet, taulutietokoneet tai mp3-soittimet. Ne voivat olla esityksiä joko yhdestä henkilöstä tai useammasta henkilöstä. Joskus voivat olla myös rekisteröintejä elokuviin tai draamoihin liittyvistä lukuelokuvista.

E-kirjassa taas on sama sisltö, mikrofilmattuna ja pakattuna digitaalisessa muodossa. Ne voidaan ladata laitteisiin internetin vapaasti saatavilla ohjelmilla, kuten Kindle-sovelluksella tai Adobe Media Player -ohjelmalla. E-kirjojen etuihin kuuluu se, ettemme tarvitse fyysisten painettujen version hallintoon ja huoltoon liittyviin hankaluuksiin; ne voidaan helposti siirtä paikasta toiseen silmukkatiedostona sopivan koon mukaan ja ne voidaan lukea milloin vain halutaan monipuolisilla laitteilla – älypuhelimista taulutietokoneisiin – ilman paikoille asentamista valmistajan toimesta. Yksi mukava tapa kuunnella äänikirjoja on Nextoryn kautta. Lue arvostelu Nextorysta!

Äänikirjojen teknologiset ominaisuudet

Teknologian edistymisen ansiosta äänikirjan lukijoiden mahdollisuudet ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina verrattuna aikaisempiin nauhoituksiin CD:n tai alkuperaiseen LP-formaattiin. Nykyajan sovellusten avulla voimme tehdae hakusanoja perustuvien sanojenvarausten lisaksi hakasanojen perusteella oikeinkirjoituksenvahvistusoptiomme ja automatisoida hakuamme paljon entistae helpommaksi naettaessa meille relevantteja resursseja kaikkialta maailmasta.. Saadaksemme parhaan tuloksen meidän on varmistettava, ettemme anna suuren tiedoston koolle vaikuttaa itse laitteeseemme ennen sen latauksena levyllamme.. Vaikka vanha arkkitehtuuri talletettiinkin levylle tapahtuneet muutokset tallennetaan nykyisin tallennuslaitteeseemme niiden muuttumatta tuottaman paras mahdollinen laatu..

Vaikka äänikirjan ja e-kirjan lukemiskokemukset ovatkin hyvin erilaisia, molemmilla on oma asemansa kirjallisuuden maailmassa, ja ne ovat auttaneet ihmisiä nauttimaan lukuelämyksestä uudella tavalla. Ne tarjoavat ainutlaatuisen tapahtuman, josta voi nauttia missä tahansa paikassa. Voimme odottaa, että teknologian edistyminen tuo meille entistäkin parempia lukuelämyksiä tulevaisuudessa.

Lue kokemuksia ja arvosteluja bookbeatista ja storytelista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *