Kryptosijoittaminen on viime vuosina kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Litecoin, Dogecoin ja Ethereum, ovat nousseet monien sijoittajien kiinnostuksen kohteeksi, osittain sen takia, että sekä valtamedioissa että sosiaalisessa mediassa on noussut pinnalle paljon julkaisuja siitä miten tietyt ihmiset ovat tehneet merkittäviä voittoja näiden digitaalisten valuuttojen avulla. Kryptosijoittamisessa, kuten muussakin sijoittamisessa on tärkeätä muistaa, että se on aina riskialtista ja aina kun joku voittaa, toinen häviää. Ennen kuin hyppää mukaan kryptovaluuttojen maailmaan, on tärkeää ymmärtää niiden perusteet. Tässä artikkelissa ei jaeta minkäänlaisia sijoitusneuvoja, vaan tässä keskitytään vain kryptosijoittamiseen aiheena. 

Mitä on kryptosijoittaminen?

Kryptosijoittaminen on käytäntö, jossa sijoittajat ostavat, pitävät ja/tai myyvät kryptovaluuttoja voittoa tavoitellen. Kryptovaluutat ovat digitaalisia tai virtuaalisia valuuttoja, jotka perustuvat lohkoketjuteknologiaan. Ne tarjoavat useita etuja perinteisiin valuuttoihin verrattuna, kuten hajautetun luonteen ja anonyymiyden. Tunnettuja kryptovaluuttoja ovat esimerkiksi Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple ja Cardano

Kryptosijoittamisen aloittaminen

Miten aloittaa kryptosijoittaminen?

Kouluttautuminen: Ennen kuin aloittaa kryptosijoittamisen, tulisi hankkia paljon perustietoa siitä, miten kryptovaluutat toimivat ja miten niitä käytetään. On olemassa lukuisia ilmaisia resursseja ja kursseja, jotka auttavat ymmärtämään paremmin kryptovaluuttojen maailmaa.

Sijoituskohteen valinta: On tärkeää tehdä tutkimusta eri kryptovaluuttojen välillä ja valita ne, jotka sopivat omiin sijoitustavoitteisiin parhaiten. Bitcoin ja Ethereum ovat tunnetuimpia, mutta on olemassa tuhansia muitakin vaihtoehtoja.

Lompakon valinta: Jokainen kryptosijoittaja tarvitsee myös kryptolompakon, jossa säilyttää kryptovaluuttojaan turvassa. On olemassa erilaisia lompakkoja, kuten online-lompakot, hardware-lompakot ja paperilompakot. 

Luotettavan palveluntarjoajan valinta: Kun perusteet alkaa olemaan kunnossa, on seuraava askel ostaa ensimmäiset ovat kryptovaluutat. Kryptovaluuttapörssiksi kannattaa valita sellainen joka omasta mielestä tuntuu luotettavalta. Jos haluaa suosia kotimaista, voi kryptovaluuttoja ostaa myös kotimaisista finanssivalvonnan alaisilta palveluntarjoajilta, kuten Coinmotionilta ja Northcryptosta

Turvallinen säilytys: Kryptosijoittaminen voi olla riskialtista, ja siksi on tärkeää pitää huolta turvallisuudesta. Vahvat salasanat, kaksivaiheinen tunnistautuminen ja kylmässä lompakossa säilyttäminen minimoivat kaikki riskiä tulla hakkeroiduksi. 

Markkinoiden seuranta: Kryptovaluuttojen hinnat voivat olla erittäin volatiileja, joten niiden säännöllinen seuraaminen ja silmällä pitäminen, uusimpia uutisia ja tapahtumia seuraten, voivat auttaa tekemään parempia päätöksiä. 

Riskienhallinta

Kryptosijoittaminen voi tarjota mahdollisuuden suuriin voittoihin, mutta se sisältää myös merkittäviä riskejä. Hinnan vaihtelut voivat olla äkillisiä ja dramaattisia, jolloin sijoitetut rahat voivat menettää arvonsa nopeasti. Siksi on tärkeää olla sijoittamatta enempää rahaa kuin mitä on valmis menettämään. Kuten kaikessa sijoittamisessa hajauttaminen on myös aina fiksua. 

Yhteenveto

Kryptosijoittaminen voi olla jännittävä ja hauska harrastus, mutta se on harrastus joka myös sisältää paljon riskejä. Uusien asioiden opiskelu ja tutkiskelu harvemmin on kuitenkaan ajanhukkaa ja jos ala vielä kiinnostaa, saattaa kryptomaailmasta löytää itselleen muutakin hyötyä kuin vain mahdollista rahallista hyötyä. Kryptosijoittamista voi myös harrastaa ilman, että siihen käyttäisi oikeata rahaa lainkaan, sillä lähes kaikkiin kryptopörsseihin on mahdollista rekisteröityä täysin ilmaiseksi. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *